Studenti se mohou vydat na zkušenou do Bruselu

Současný bruselský stážista a student právnické fakulty Pavel Juráš.
Foto: OK4EU
úterý 5. listopadu 2013, 08:09 - Text: Velena Mazochová

Šanci získat pracovní zkušenosti z evropského prostředí mají studenti vybraných oborů Univerzity Palackého. Do 22. listopadu se mohou ucházet o stáž, kterou jim v bruselské kanceláři Zastoupení Olomouckého kraje nabízí sdružení OK4EU.

Bruselská pracovní stáž bude zahájena v únoru příštího roku a potrvá pět měsíců. Je určena studentům oborů Politologie a evropská studia, Mezinárodní rozvojová studia, Žurnalistika či Právo. Předpokladem pro přijetí jsou dobré jazykové znalosti a motivace uchazeče k účasti na aktivitách Zastupitelství Olomouckého kraje. Přihlášku lze posílat do 22. listopadu prostřednictvím systému Intlag.

Úspěšní uchazeči se během pracovního pobytu v Bruselu účastní pravidelných seminářů a konferencí v evropských institucích, podílejí se na přípravách prezentační akcí Olomouckého kraje a zajišťují program návštěv jeho zástupců. Získávají také přehled o činnosti a úkolech krajského zastoupení Olomoucka i jiných evropských regionů.

Širokou škálu aktivit aktuálně potvrzuje i současný bruselský stážista Pavel Juráš, posluchač Evropských studií se zaměřením na evropské právo. „V Bruselu zjišťuji, že regiony jsou dnes pro mnoho institucí opravdu silnými partnery, výrazným trendem uvnitř Evropské unie je posilování jejich pozice,“ uvedl Juráš. Přínos pracovního pobytu spatřuje také v možnosti využít nabytých vědomostí při psaní diplomové práce.

Výjezdy studentů do zahraničí je podle zástupců kraje nutno podporovat i s ohledem na vysokou nezaměstnanost mladých lidí. „Získají tak cenné zkušenosti a kontakty, zdokonalí se v cizím jazyce a budou mít výhodu při hledání zaměstnání,“ zdůraznil náměstek hejtmana Michael Fischer.

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU bylo založeno v červnu 2010. Jeho základním účelem je zastupování zájmů Olomouckého kraje v institucích Evropské unie. Mezi třinácti členy sdružení je zastoupena také Univerzita Palackého.

Podrobnosti naleznou zájemci na webových stránkách sdružení ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.