Studenti pedagogické fakulty navštívili Českou televizi

pondělí 7. dubna 2014, 20:18 - Text: (Redakční pošta)

Dne 2. 4. 2014 se v rámci projektu E-Synergie uskutečnila návštěva studentů Pedagogické fakulty pod vedením dr. Kopeckého v České televizi na Kavčích horách v Praze.

Přibližně dvouhodinová akce začala v jednom z bývalých, dnes již výjimečně využívaných, studií ČT, kde byl přítomnými průvodci návštěvníkům představen prostřednictvím výkladu i krátkého filmu historický vývoj ČT a také její současná podoba, zejména co se týká programového a personálního obsazení. Studenti se tak mohli např. dozvědět, že od prvního zkušebního vysílání Československé televize uplynulo již téměř 61 let, nebo to, proč není ČT závislá na příjmech z reklamy.

Prohlídka dále pokračovala návštěvou několika dalších studií a studenti tak mohli být dokonce svědky skutečného natáčení a vidět při práci známé osobnosti, např. režiséra Karla Smyczka nebo herce Jana Čenského a Václava Vydru v pořadu Mistr E. Průvodci studentům představili také dílny, ve kterých jsou vyráběny kulisy a rekvizity pro filmy a seriály v produkci České televize; v současné době se např. pracuje na věrné kopii domu hudebního skladatele Antonína Dvořáka. Průvodci rovněž poodhalili způsob tvorby některých triků používaných při natáčení.

U zmenšeného modelu všech budov ČT na Kavčích horách, jenž se nachází v tzv. sále rozkoší, se studenti dozvěděli další informace, tentokrát spíše technického charakteru. Samotná exkurze pak byla zakončena na stejném místě, na kterém začala. Na závěr si studenti mohli vyzkoušet roli kameramana a natočit své spolužáky v publiku. 

Věříme, že exkurze do České televize byla pro studenty zajímavá a přínosná.

Za doprovodný pedagogický tým
Lukáš Hejsek


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.