Studenti odzbrojili Zbrojnici

Studentské spolky lákaly členy, rádio UP Air posluchače.
Fotogalerie: Pavel Konečný
úterý 11. listopadu 2014, 16:32 - Text: Pavel Konečný

Osm studentských spolků se dnes spolu s rádiem UP Air poprvé předvedlo na nádvoří Zbrojnice.

Akce Odzbroj se na Zbrojnici byla zaměřená na zvané i náhodné návštěvníky. Mezi nimi byla i Jana Martinů, která nádvořím procházela do knihovny. „Zaslechla jsem hudbu, ta mě přilákala,“ přiznala. O členství v nějakém spolku uvažuje. „O některých vím, tak jsem tady chtěla původně zajít, až budu mít nastudováno,“ řekla Martinů.

Vybírat mohla mezi Pastiche filmz, Japonským klubem nebo AIESEC. Rádio UP Air představuje spolky zpravidla v éteru. Na živo to dnes bylo poprvé. „Máme s nimi užší spolupráci, tady se ale prezentujeme vzájemně,“ vysvětlila šéfredaktorka Zuzana Řezníčková.

Spolek StuArt má v rádiu UP Air vlastní pořad s názvem Vstup volný. K pětadvaceti členům se včera přidala další zájemkyně. „Dnes se ale do spolku zatím nikdo nepřihlásil. Pro nás je teď důležitější ukázat svou činnost. Návštěvníci tady mohou modelovat z hlíny nebo zkusit si složit obraz,“ poznamenal Holouš.

Představil se i Japonský klub. „Ukázali jsme tady straw art, který je momentálně v Japonsku populární. Jsou to různé předměty z brček. Máme tady ale i krevety nebo kvízy,“ popsal za klub Radim Baštan. Podle něj se členem může stát kdokoliv. „Nemusí to být jen student japonštiny, může to být i akademik, nebo široká veřejnost,“ dodal. V klubu se seznámí s japonskou historií i nejnovějšími trendy.

Hudba studentského rádia vydržela na nádvoří až do tmy. Šéfové studentských spolků se znovu sejdou ve čtvrtek a to spolu s proděkanem filozofické fakulty Ondřejem Molnárem. Hovořit budou o spolupráci i o financování své činnosti. 


Komentáře

Petr Klár
14-11-14 14:51
Vážený pane Konečný,
v případě, že hodláte i do budoucna referovat o kulturních akcích, pořádaných (nejen) na univerzitní půdě, poprosil bych Vás propříště o poněkud komplexnější náhled. Skutečnost, že jste se slovem nezmínil o pestrých programových aktivitách dalších zúčastněných spolků, promovaných pořadech rádia Up Air, ani nevyzpovídal hlavní organizátory akce, vyvolává přirozeně pochyby o vaší publicistické kompetenci. Váš povrchní přístup vážně poškozuje renomé jinak povedené akce. Žádám Vás tedy o razantní změnu autorského přístupu. Děkuji.
S úctou
Petr KlariN Klár,
umělecký vedoucí Ansámblu Oz a člen rádia Up Air

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.