Studenti mohou na stáž do Poslanecké sněmovny

Ilustrační foto: PSP ČR
pátek 31. ledna 2014, 13:48 - Text: Velena Mazochová

Přímou spolupráci s poslanci umožní studentům vysokých škol čtyřměsíční stáže, které pro ně připravila Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky. Zájemci mohou posílat přihlášky do 14. února.

V průběhu března až června budou studenti spolupracovat s poslanci a jejich asistenty, seznámí se s jejich prací i mimo plenární zasedání a jednání výborů a získají zkušenost s výkonem poslaneckého mandátu. Náplň stáže obsáhne také přípravu podkladových materiálů či rešerší, které se vztahují k návrhům zákonů a sněmovních tisků.

„Cílem je poskytnout studentům možnost doplnit si teoretické vědomosti o praktické zkušenosti na základě přímé spolupráce s poslanci,“ uvedla Pavlína Kroupová z tiskového odboru Poslanecké sněmovny.

Stáže jsou určeny studentům politologie, ekonomie, práva, sociologie nebo příbuzných oborů. Podmínkou je absolvování minimálně bakalářského stupně studia nebo jeho ekvivalentu, dobrá znalost anglického, francouzského nebo německého jazyka, zájem o politické a veřejné dění a úspěšné absolvování vstupního pohovoru.

Podrobné informace ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.