Studenti mohou i letos využít burzy skript a učebnic

Ilustrační foto z loňské burzy: Milada Hronová
pondělí 5. října 2015, 08:05 - Text: Velena Mazochová

Sháníte novou odbornou literaturu nebo se naopak potřebujete výhodně zbavit studijních materiálů, které už nepotřebujete? Prostor pro nákup a prodej nabídne burza učebnic a skript, kterou pro studenty připravila Knihovna Univerzity Palackého. Otevřena bude ve středu 7. října v noční studovně od 11 do 20 hodin.

Na facebook knihovny se k účasti přihlásilo už kolem tisícovky studentů. „Předpokládáme, že jak prodávající, tak i nakupující, se budou rekrutovat z jejich řad. Akce není určena pro komerční subjekty," upřesnil Jindřich Juráš z univerzitní knihovny.

Knihovna navazuje na tradici zahájenou v loňském roce. „Víme, že s počátkem semestru studenti shánějí studijní materiály, případně se snaží prodat to, co už nepotřebují. A od toho už byl jen krůček k myšlence uspořádat burzu skript a učebnic přímo v knihovně,“ vysvětlil Juráš. Ústřední knihovna podle něj zároveň funguje jako přirozené místo pro setkávání studentů. „Nechodí k nám jen studovat a půjčovat si knihy, ale také kvůli sociálnímu kontaktu,“ doplnil.

Loňskou premiéru si nenechalo ujít více než 150 návštěvníků. Převládali mezi nimi především kupující. „Mnohem méně bylo těch, kteří chtěli něco prodat. Třeba to bude letos lepší, uvidíme," dodal Jindřich Juráš.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.