Bronz! Olomoucké volejbalistky obhájily v extralize třetí místo

Kapitánka Veronika Tinklová, matka Aleny Honkové a blokařka Iva Nachmilnerová (zleva).
Foto: Pavel Konečný
sobota 20. dubna 2013, 22:23 - Text: Pavel Konečný

Volejbalistky Univerzity Palackého dnes po roce obhájily bronzové medaile v nejvyšší domácí soutěži. Vysokoškolačky rozdrtily soupeřky z Přerova jednoznačně ve třech setech, když proměnily hned první mečbol. Hned poté vypuklo na šternberské palubovce radostné veselí a nechyběly ani slzy štěstí. Bronzovou medaili převzala i matka zesnulé hráčky Aleny Honkové.

Vysokoškolačky musely druhý zápas v sérii, hrané na dvě vítězství, odehrát ve Šternberku kvůli pronájmu olomoucké univerzitní haly pořadatelům jiné akce. Stísněné podmínky pro diváky přesto vytvořily Olomoučankám domáckou atmosféru.

„Dařilo se nám všechno, na co jsme sáhli, ale mysleli jsme si, že soupeřky budou více bojovat,“ komentovala vítězné utkání kapitánka Veronika Tinklová. Play-off je podle ní vždy o momentální síle družstva. „My jsme se semkly a vydařilo se,“ dodala kapitánka.

Na palubovku se dnes nedostala blokařka Hana Vanžurová. Líto jí to ale nebylo. „Uhrála jsem si toho za celý rok ažaž, byla jsem i ráda, že jsem ke konci sezóny vše hrát nemusela,“ řekla Vanžurová poté, co si osušila slzy, které jí vytryskly při písni We Are The Champions.

Ještě dojemnější byla objetí dívek s matkou jejich zesnulé spoluhráčky Aleny Honkové. Sezonu od jejího úmrtí hrály s číslem jejího dresu na hrudi a na hřišti dnes byla Alena i na fotografii.  

„Byla to pro tým krizová situace. To nás v lednu hodně rozhodilo, tehdy jsme si řekli, že kvůli ní musíme nějakou medaili uhrát. Náš výkon postupně gradoval, myslím, že dnes jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů,“ prohlásil trenér Jiří Teplý.

Volejbalistky SK UP čeká několik dnů volna a oficiální oslava bronzu. Za necelé dva týdny jim ale začne příprava na další sezonu.

 

SK UP Olomouc - Přerovský VK 3:0 (10, 14, 9)

Sestava:
Tinklová, Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová
Libero: Maléřová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.