Sto tisíc pro vítěze

Ilustrační foto:
Cesnet
sobota 22. března 2014, 16:25 - Text: Martina Šaradínová

Odměna sto tisíc korun čeká nejúspěšnějšího účastníka soutěže, kterou pro studenty a absolventy doktorských studijních programů vyhlásilo sdružení Cesnet. Úkolem je zpracovat případovou studii inovativního využití služeb národní e-infrastruktury Cesnet ve vědě, výzkumu či vzdělávání, případně navrhnout službu novou. 

„Chceme podpořit mladé vědecké pracovníky a studenty a zároveň mezi nimi zpopularizovat moderní IT služby a jejich využití pro vědeckou a výzkumnou práci napříč různými vědními obory,“ uvedla za sdružení Cesnet Gabriela Krčmařová. 

Soutěže se mohou zúčastnit studenti a absolventi doktorských studijních programů do 35 let. Návrhy lze zasílat do 28. dubna, slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskuteční o měsíc později. Bližší informace jsou dostupné ZDE

Sdružení Cesnet založily vysoké školy a Akademie věd České republiky. Jeho hlavním cílem je provozovat a rozvíjet českou národní e-infrastrukturu pro vědu, výzkum a vzdělávání. Ta nabízí celou řadu služeb pro moderní vědeckou a výzkumnou práci – například výkonné výpočetní clustery vybavené programy pro celou řadu oborů, velká datová úložiště či prostředky pro multimediální komunikaci usnadňující spolupráci distribuovaných týmů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.