Srdce pro zámky lásky

Olomoucké srdce.
Foto: Jiří Kopáč / Olomoucký DENÍK
čtvrtek 12. února 2015, 10:26 - Text: Pavel Konečný

Kovová plastika srdce uměleckého kováře Milana Poliána připomíná od středy na Horním náměstí svátek zamilovaných. Svatého Valentýna bude v sobotu.

 „Na dvoumetrovou siluetu srdce je možné pověsit zámek zamilovaných,“ uvedl Polián. Zámky zamilovaných mohou lidé znát nejen z evropských metropolí, kde milenci symbolicky připínají zámky na mosty. Většině radnic to ale působí vrásky a ta pařížská je už nechala odstranit.

U olomouckého srdce se kolemjdoucí mohou vyfotit a snímky vkládat na sociální sítě s hashtagem #olomouckesrdce.

„Vytvořili jsme speciální profil na Faceboku, kam mohou lidé vkládat své fotky, které u srdce vyfotí“, řekl vedoucí oddělení kultury magistrátu města Radim Schubert.

Srdce bude na náměstí do pondělí. Co bude dál, to ještě není úplně jasné. Radnice bude zvažovat jeho další využití. Jednou z možností je jeho umístění do nádvoří radnice, kde by jej mohli využívat čerstvě oddané páry. „Necháme se ale překvapit, jak olomoucké srdce lidé přijmou lidé,“ dodal Schubert.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.