Srdce poškodil vítr

Srdce Olomouce. Objekt Milana Caise.
Foto: Jiří Kopáč, Olomoucký DENÍK
neděle 15. září 2013, 18:33 - Text: (caf)

Obří srdce, které od začátku září zdobilo střechu vily manželů Králíkových nedaleko olomoucké tržnice, z ní na nějakou dobu zmizelo. O víkendu ho poškodil silný vítr, čeká ho oprava. Informaci přinesl Olomoucký deník.

Autorem srdce vyrobeného z folie, která se používá na zorbingové koule, je hudebník a výtvarník Milan Cais. „Bohužel zřejmě podcenil sílu větru v takové výšce a v tomto ročním období. Vítr srdce o víkendu poškodil natolik, že ho kolegové raději ihned spustili ze střechy dolů, aby ho vichr neroztrhal úplně," vysvětlil majitel vily Radim Králík.

Srdce Olomouce je šest metrů vysoké a pět metrů široké. Má v sobě vysoce výkonné LED diody s bílým světlem. Jednoduchý program rozsvěcení a zhasínání symbolizuje tlukot srdce a zároveň rytmus odpočítávání.

Olomoučané ale o svítící symbol nepřijdou. „Pevně věřím, že srdce opravíme a lépe zajistíme. Hned poté se na naši střechu zase vrátí," ujistil Králík.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.