Sportujeme s univerzitou. Právě dnes!

Během Sportovního dne je možné využít i novou lukostřelnici. Rektor UP ji slavnostně otevřel včera.
Fotogalerie: Milada Hronová
středa 11. května 2016, 07:05 - Text: Milada Hronová

Dnes poprvé mohou studenti, akademici i zaměstnanci Univerzity Palackého vyzkoušet novou krytou lukostřelnici. Rektor univerzity Jaroslav Miller ji slavnostně otevřel vpředvečer Sportovního dne UP, který nabízí i celou řadu dalších disciplín.

„Zjistili jsme, že lukostřelba je čím dál oblíbenějším sportem. A protože naše lukostřelnice byla ve stavu, který ani zdaleka neodpovídal ideálu, rozhodli jsme do ní investovat,“ řekl Jaroslav Miller, rektor univerzity. Několika set tisícová investice se týkala především zateplení objektu, aby se zájemci o lukostřelbu mohli tomuto sportu věnovat celoročně.

Sportovní den Univerzity Palackého je každoroční součástí akademického roku. Kromě populární lukostřelby dnes nabízí pestrou škálu asi padesáti sportovních aktivit a turnajů. Uskuteční se na dvaceti místech nejen v Olomouci. Všechny sporty nabízí univerzita svým studentům i zaměstnancům zdarma. Rektor při této příležitosti vyhlásil rektorské volno.

Na své si přijdou příznivci skupinových aerobních lekcí, beachvolejbalu, bowlingu i vodáckých výjezdů. Podruhé povede nadšené cyklisty rektor univerzity. Tentokrát bude s pelotonem startovat na šumperském nádraží a přes chatu Alfrédku se vydá do Olomouce. Během náročného výletu, určeného především zdatným cyklistům, má připravenu i vrcholovou soutěž.

Během univerzitního sportovního dne nepřijdou zkrátka ani příznivci běhu, oblíbených vodáckých sportů, kolektivních her a zumby.

Podívat se mohou zájemci do nového Aplikačního centra BALUO, kde budou moct vyzkoušet bazén a horolezeckou stěnu.  „Letos jsme přidali i kalanetiku, funkční a kruhový trénink a jógu,“ doplnila nabídku Martina Štanclová z pořádajícího Akademik sport centra UP. Osobně všem doporučuje navštívit také gymbally a Indoorcycling.

V areálu sportovní haly nebude ani letos chybět také dětský koutek, občerstvení i posezení s živou hudbou. Na večer jsou pak připraveny hodnotné ceny, o které se bude tradičně losovat.

Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.