Slezská univerzita má nové vedení

Ilustrační foto: SU
sobota 14. března 2015, 10:36 - Text: (caf)

Nový rektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja předal dekret třetímu z prorektorů nového vedení univerzity. Ve funkci musí nové vedení ještě potvrdit akademický senát.

Ve dvou ze tří případů jsou jména prorektorů nová. Funkcí prorektora pro studijní a sociální záležitosti by měl zastávat Tomáš Gongol, dosavadní proděkan pro studijní a sociální záležitosti obchodně podnikatelské fakulty v Karviné.

Změna nastala také v pozici prorektora pro rozvoj, kde ukončil činnost František Koliba a nově byl rezortem pověřen Gabriel Török, zástupce vedoucího Ústavu fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity.

Změna se nekonala u třetího prorektora pro vědu a zahraniční styky, kterým je nadále Miroslav Engliš z Matematického ústavu v Opavě.

Nejužší vedení Slezské univerzity ještě doplňuje ve funkci kvestora Jaroslav Kania a předseda Akademického senátu Slezské univerzity Petr Slováček.

Pavel Tuleja, donedávna děkan obchodně podnikatelské fakulty v Karviné byl zvolen rektorem na konci minulého roku.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.