Sjezdaři na divoké vodě excelentně rozjeli kvalifikaci na mistrovství Evropy

Tomáš Slovák na divoké vodě.
Foto: archiv TS
pondělí 15. dubna 2013, 14:09 - Text: Milada Hronová

Kanoisté Sportovního klubu Univerzity Palackého přivezli z šumavské Otavy čtyři medaile. Mistrovský titul v závodě tříčlenných hlídek vyjelo trio Tomáš Slovák, Robert Knebel a Karel Slepica. Stříbro získali Petr Kratochvíl, Richard Hála a Adam Neubert. Bronzovou medailí zkompletovali naprostý triumf olomouckých barev Jonatán Šrámek, Petr Kubů a Ondra Novák. Stříbro v hlídkách vyjely kajakářky Petra Halašková, Tereza Krausová a Klára Hricová.  

„Je to velký úspěch. Poprvé totálně ovládli český šampionát tříčlenných hlídek olomoučtí kajakáři a získali všechny tři medaile,“ řekl David Knebel z Českého svazu kanoistů. „Na Otavě šlo o body do nejvyššího domácího seriálu českých pohárů a především o veledůležité kvalifikační body pro českou nominaci na evropský šampionát. Přestože ukazatel vodního stavu v Čeňkově pile naznačoval nutné přesunutí tratě, s oteplením a deštěm se situace zlepšila,“ doplnil Knebel.

Sjezdaři už mají za sebou všechny testovací závody nižších úrovní. Před časem se jel český postupový závod na Sázavě, nedávno hostila Morava u Postřelmova moravskou obdobu závodů pro širokou sjezdovou veřejnost.

Mistrovství Evropy se chystá na druhý květnový víkend. Na řece Soči pod slovinským Bovcem se budou rozdělovat medaile nejlepším sjezdařům v dlouhém sjezdu i sprintu.

O měsíc později se pojede absolutní vrchol mezinárodní sezony, mistrovství světa ve sprintu. Hostit jej bude slalomový areál v Solkanu a olomoučtí kajakáři by opět měli být oporami českého reprezentačního týmu a znovu přivést na Hanou nějakou světovou medaili. Navazovat budou na loňský úspěch z mistrovství světa ve Francii, kde Karel Slepica s Tomášem Slovákem vybojovali dvě stříbrné medaile v závodě družstev.

Před rokem se dařilo i nejnovější posile olomouckého klubu – Richardu Hálovi. Dvacetiletému borci tehdy jen těsně unikla medaile v individuálním závodě ve sprintu, kde jako nejlepší Čech na startu bral čtvrté místo a letos by chtěl své postavení ještě vylepšit.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.