Singapurští studenti budou studovat bez známek

Ilustrační foto: Freeimages
pátek 16. května 2014, 09:33 - Text: Kateřina Černohorská

Studenti bakalářských programů na Singapurské národní univerzitě (NSU) se v prvním semestru svého studia nebudou muset strachovat o známky. Systém má nováčkům pomoci, aby se sžili se školou a zaměřili se na vhodné kariérní cíle. 

Nová iniciativa je jednou z několika změn, které mají společně vést ke zlepšení vzdělávání na univerzitě a k lepší připravenosti absolventů na pracovní nároky, které na ně budou klást zaměstnavatelé. „Mnoho talentovaných singapurských studentů přichází studovat právě k nám. Prochází tady zvláštním vzdělávacím programem, který je komplexní, důkladný a pozitivně hodnocený,“ vysvětlil prorektor Tan Eng Chye. Podle něj mají také místní i světoví zaměstnavatelé, co se Singapuru týče, největší zájem právě o absolventy NSU. 

„Zrušením známkování v prvním semestru a podobnými změnami chceme docílit toho, že se studenti budou moci plně zaměřit na svou budoucí kariéru. Chceme si být také jisti, že je na ni dostatečně připravíme a že se z nich stanou lidé odolní proti nástrahám jednadvacátého století,“ doplnil Tan Eng Chye. 

Z novinky se bude moci už od srpna 2014 radovat více než šest tisíc studentů umění, sociálních věd, managementu a několika dalších oborů. Do programu se zapojí i právnická fakulta a je pravděpodobně jen otázkou času, kdy se nápad rozšíří dále.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.