Rychloseznamka pro inovace spojí firmy s vědci

Ilustrační foto: Viktor Čáp
čtvrtek 10. dubna 2014, 08:08 - Text: Martina Šaradínová

Navázání spolupráce mezi firmami a výzkumnými institucemi je hlavním cílem Rychloseznamky4Inovace, která se uskuteční 22. dubna v Olomouci. Hlavním tématem budou ekologické a environmentální technologie. Svého zástupce bude mít na setkání i Univerzita Palackého.

„Na akci jsou zváni představitelé firem i výzkumných institucí, kteří se zabývají výzkumem a vývojem v oblasti ekologických a environmentálních technologií, ale i firmy, jež potřebují zavést změny ve svých výrobních procesech. Téma protíná mnoho oborů, jako například strojírenství, nanotechnologie, potravinářství, vodohospodářství, zpracovatelský či chemický průmysl,“ uvedl ředitel pořádajícího sdružení OK4Inovace Kamil Krč. Zájemci o účast se mohou registrovat ZDE.

Podle organizátorů dosáhnou firmy vyvíjející inovační produkty svého cíle často rychleji a levněji, pokud na vývoji spolupracují s vědci či jinými firmami. Do kooperace mohou díky olomoucké Rychloseznamce vstoupit všechny vysoké školy a výzkumné instituce z tuzemska, které mají v oboru co nabídnout.

Olomouckou univerzitu zastoupí Petr Kubečka z Vědeckotechnického parku. „S ohledem na dané téma budu prezentovat především Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů, jehož vědecké týmy se již dlouhodobě věnují například vývoji nových ekologicky šetrných technologií čištění vody a půd,“ uvedl Kubečka.

První akce tohoto typu organizovaná sdružením OK4Inovace se uskutečnila v únoru na téma strojírenství. Při dalších Rychloseznamkách přijdou na řadu například přesné strojírenství, přístroje, optika, elektrotechnika a elektronika, potravinářství a nápojářství či medicínská technika a materiály.

OK4Inovace je zájmové sdružení právnických osob založené v roce 2011. Jeho členy jsou Olomoucký kraj, města Olomouc a Přerov, Univerzita Palackého, Vysoká škola logistiky nebo klastr MedChemBio.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.