Rozvíjení soft skills aneb efektivní příprava na profesní kariéru

Role přednášející se ujala office manažerka pražské pobočky Allen & Overy Marcela Hogenová.
Foto: Eva Hrudníková
pondělí 4. dubna 2016, 12:46

V polovině března zorganizovalo studentské sdružení ELSA Olomouc ve spolupráci s mezinárodní advokátní kanceláří Allen & Overy, která je generálním partnerem spolku ELSA ČR, na půdě Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci workshop zaměřený na rozvíjení tzv. „soft skills“ dovedností. Role přednášející se ujala office manažerka pražské pobočky Allen & Overy Marcela Hogenová.

Celý workshop byl rozdělen do dvou tematicky propojených částí. Jelikož je v dnešní době pro uchazeče o zaměstnání nejen v advokátních kancelářích znalost anglického jazyka téměř nezbytnou nutností, byly veškeré materiály studentům poskytnuty v angličtině, samotná přednáška pak probíhala již tradičně v češtině.

V první polovině interaktivního semináře nazvané „Application, CV’s & Interview Skills“ měli účastníci možnost osvojit si základní pravidla a s nimi spojený trénink dovedností týkajících se psaní strukturovaného životopisu či dnes často vyžadovaného motivačního dopisu. Dále mohli vyslechnout cenné praktické tipy a triky, jak tyto své osobní dokumenty efektivně vylepšit a stát se tak u následujícího přijímacího pohovoru přesvědčivějšími kandidáty pro své vysněné pozice.

Druhá část workshopu s názvem „Interpersonal Skills“ pak byla věnována tomu, jak se stát úspěšnějším v oblasti komunikace. Zde měli účastníci možnost se aktivně zapojit do série připravených aktivit a na vlastní kůži si vyzkoušet, jaké nástrahy může skýtat obyčejná každodenní běžná i profesní komunikace, a ověřit si, jak stěžejní je umět pravidla pro efektivní dorozumívání se prakticky využívat.

Roman Zapletal, Vicepresident Seminars & Conferences ELSA Olomouc


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.