Rektor si na nový rok přiťukl se zaměstnanci univerzity

Rektor Jaroslav Miller při novoročním setkání se zaměstnanci univerzity.
Fotogalerie: Pavel Konečný
pondělí 5. ledna 2015, 14:24 - Text: Velena Mazochová, Milada Hronová

Poprvé se ve své funkci rektor Jaroslav Miller sešel k novoročnímu přípitku s pracovníky rektorátu a dalších centrálních jednotek. Aby rok 2015 byl minimálně stejně tak dobrý jako rok 2014 popřál také zaměstnancům Správy kolejí a menz, Vydavatelství UP, Akademik sport centra, Knihovny UP či Centra výpočetní techniky.

„Chtěl bych vám poděkovat za velké pracovní nasazení. Po roce mého působení mezi vámi chci říci, že rektorát pracuje lépe, než se obecně myslí. Jsem o tom přesvědčen,“ řekl dnes Miller v úvodu setkání ve slavnostním sále.  

Nadějné vyhlídky

Zaměstnanci očekávají od letošního roku standardní režim i dílčí změny. „Velký dopad na náš úsek budou mít chystané rekonstrukce v Křížkovského 10, v budově Na Hradě i na třídě Svobody. Znamená to především stěhování jednotlivých pracovišť a vyklízení budov. Jinak budeme pokračovat v běžném režimu,“ přiblížil výhled provozně-technického úseku rektorátu jeho vedoucí Pavel Absolon.

Vedoucí oddělení mezinárodních vztahů Yvona Vyhnánková očekává od nadcházejícího roku dopady pozitivních změn spojených s loňským nástupem nového vedení univerzity.  „Přineslo nové pohledy i nápady a spoustu věcí už jsme nastartovali. V průběhu roku 2015 by se už v životě univerzity měla projevit nová dynamika,“ doplnila Vyhnánková.

Pro univerzitní archiv by měl rok 2015 přinést především rozhodnutí o jeho budoucím působišti. Podle ředitelky Renáty Klvačové by mělo jít o opravy budovy bývalé jídelny sovětské armády v Neředíně, kam by se pracoviště archivu mohla během příštích dvou až tří let přestěhovat. „Do budoucna by archiv v současných prostorách zůstat nemohl, jeho depozitář je zcela naplněný,“ objasnila Klvačová.

Konec projektů

Podle rektora bude rok 2015 specifický především v tom, že univerzita už nebude mít velké finance z projektů. „V současné době se nacházíme v době, kdy jedno programovací období skončilo a druhé ještě nezačalo. Proto univerzita možná bude nucena sáhnout k drobným rozpočtovým korekcím. Budeme trochu šetřit, ovšem není to nic, co by univerzitu jakkoli ohrožovalo,“ zdůraznil Miller.

Už v prvním čtvrtletí by rektor rád otevřel univerzitní obchod. Podle něj je už připravený i jeho design, který je potřeba jen finalizovat. Doufá také, že se ve stávajícím roce rozšíří i oblast internacionalizace univerzity. Ve výčtu nejdůležitějších oblastí, kterým se bude v nejbližší době věnovat, je především rozpočet, který považuje za alfu a omegu veškerých aktivit.

Novoroční tradice

Tradice novoročních setkání s rektorem Univerzity Palackého si zaměstnanci cení především jako příležitosti k osobnímu setkání. Rektor všechny osobně přivítal a se všemi si přiťukl.

„V průběhu posledních let se pohyb zaměstnanců rektorátu proměňuje a tady máme možnost seznámit se i s těmi, s nimiž si jen telefonujeme nebo píšeme,“ doplnila za archiváře Klvačová.

Na rektorátu a centrálních jednotkách univerzity pracuje zhruba 240 lidí. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.