Rektor ocení autory vybraných odborných publikací

Předání Čestných uznání rektora v únoru 2015.
Foto: Pavel Konečný
sobota 5. září 2015, 09:25 - Text: Velena Mazochová

O Čestné uznání rektora Univerzity Palackého se i letos mohou ucházet autoři odborných knih z řad univerzitních zaměstnanců. Oproti předchozím letům přijímají návrhy na ocenění oddělení vědy a výzkumu na jednotlivých fakultách. Uzávěrka je 30. září.

Čestná uznání mohou obdržet vybrané publikace vydané v loňském nebo letošním roce. Návrhy může podat každý zaměstnanec univerzity, který na oddělení vědy a výzkumu zašle odbornou knihu a v elektronické podobě průvodní list. Svou publikaci může přihlásit i sám autor. Do soutěže nebudou zařazeny populárně vědecké publikace, učební texty a učebnice.

„Přihlášené knihy projdou hodnocením na jednotlivých fakultách. Ty postoupí vybrané publikace grémiu, v němž o ocenění rozhodnou proděkani fakult a prorektor pro záležitosti vědy a výzkumu,“ uvedla vedoucí referátu vědy a výzkumu Univerzity Palackého Vladimíra Kalová.

Čestné uznání, jehož smyslem je zvýšit prestiž vědecké práce na Univerzitě Palackého, uděluje rektor každým rokem při příležitosti výročí jejího obnovení. Letos v únoru jej obdrželi autoři 31 titulů publikovaných v letech 2013 a 2014. Ocenění je spojeno s finanční odměnou z fondu rektora.

Podrobné informace k podávání návrhů a průvodní dopis jsou k dispozici ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.