Rektor ocení autory odborných knih, návrhy lze podávat do půli října

Rektor Jaroslav Miller předával Čestná uznání za předchozí rok v únoru během Akademických dnů.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 1. září 2014, 15:12 - Text: Martina Šaradínová

Autoři odborných knih mohou i letos usilovat o Čestné uznání rektora Univerzity Palackého. Cílem soutěže je zvýšit prestiž vědecké práce na univerzitě. Návrhy lze podávat do 15. října na oddělení vědy a výzkumu.

Ocenění rektor udělí ve čtyřech oborech – přírodních, lékařských, humanitních a společenských vědách. Ze soutěže jsou vyloučeny populárně-vědecké publikace i učební texty a učebnice.

„O zařazení předložených publikací do kategorie odborná kniha rozhodne grémium složené z proděkanů pro záležitosti vědy a výzkumu všech fakult a prorektora pro záležitosti vědy a výzkumu. Komise doporučí ocenit pouze ty práce, které kritériím vyhoví,“ uvedla Vladimíra Kalová z oddělení vědy a výzkumu.

Návrh na čestné uznání může podat každý zaměstnanec univerzity včetně samotného autora tak, že odbornou knihu s průvodním dopisem zašle na oddělení vědy a výzkumu. Klání se mohou zúčastnit publikace vydané v letošním roce, nebo odborné knihy z roku předchozího, pokud za ně již jejich autoři ocenění nezískali.

Za loňský rok bylo oceněno 35 autorů.

Čestné uznání je spojeno s finanční odměnou z fondu rektora. Text vyhlášení Čestného uznání je k dispozici ZDE. Průvodní list je ke stažení ZDE.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.