Ředitelem krajského úřadu bude Michal Malacka

Prorektor Michal Malacka.
Foto: Pavel Konečný
pátek 13. prosince 2013, 15:56 - Text: Pavel Konečný

AKTUALIZOVÁNO – Dosavadní prorektor pro komunikaci a další vzdělávání Michal Malacka uspěl v konkurzu na šéfa krajského úřadu. Informaci přinesl Olomoucký deník.

Pokud Malackovo jmenování schválí ministr vnitra, nastoupí do funkce k 1. lednu a nahradí odvolaného Libora Koláře. 

„Mé rozhodnutí padlo v okamžiku, kdy bylo zřejmé, že nebudu dále působit jako prorektor pro komunikaci a další vzdělávání. Na pozici ředitele Krajského úřadu Olomouckého kraje zúročím své dosavadní zkušenosti z pozice děkana právnické fakulty i prorektorské funkce. A se svou univerzitou určitě budu dál a rád spolupracovat. Nadále zůstává mou alma mater a jednou z nejdůležitějších institucí v regionu,“ uvedl pro Žurnál Malacka.

Ve výběrovém řízení se o práci ucházelo osm zájemců, pět z nich splnilo podmínky. „Tři z nich byli znalí a na stejné rovině. Prorektor Univerzity Palackého Michal Malacka, vedoucí odboru školství Miroslav Gajdůšek a bývalý investiční náměstek z úřadu města Olomouc Jiří Martinák. Komise doporučila ministrovi, který dává souhlas se jmenováním, pana Malacku," řekl Deníku hejtman Jiří Rozbořil.

Ve výběrové komisi měli zastoupení odboráři, radní i úředníci. Rozbořil zdůvodnil rozhodnutí snahou změnit chod krajského úřadu. „Chceme přinést nové postupy, nový vítr," sdělil hejtman.

Odvolání Libora Koláře, které odsouhlasilo ministerstvo vnitra, souviselo podle hejtmana s neplněním povinností vůči zákoníku práce, na což si stěžovali odboráři.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.