Rádio UP Air slaví první narozeniny, posluchače pustí do studia

Vysílání rádia UP Air odstartoval před rokem pořad Anny Kociánové a Filipa Titlbacha Máme řečí jako Palacký.
Foto: Pavel Konečný
neděle 29. března 2015, 08:31 - Text: Pavel Konečný

Studentské rádio UP Air oslaví ve středu 1. dubna první rok svého vysílání. O jeho obsahovou stránku, vysílání, i jeho propagaci se starají pouze studenti.

„Za rok rádio UP Air navýšilo své vysílání z původních dvou hodin na téměř sedm, čímž se programová skladba rozrostla také tematicky. V našem vysílání lze tedy najít publicistické pořady o dění v Olomouci a na univerzitě i specializované pořady, které vycházejí ze zájmů a aktivit studentů-moderátorů,“ popsala šéfredaktora rádia Zuzana Řezníčková.

Nedílnou součástí vysílání se stalo navázání spolupráce s řadou studentských spolků a iniciativ, o jejichž aktivitě rádio pravidelně informuje.

„V budoucnu bychom rádi ještě více rozšířili zpravodajství týkající se akademického života a dali větší prostor ve vysílání všem fakultám. Rádio má pět redakcí, které sdružují tematicky podobné pořady: zpravodajství a publicistiku, hudbu, kulturu a lifestyle. Na podzim jsme vysílání rozšířili ještě o literárně-dramatickou sekci, jež dává prostor studentské literární tvorbě, kterou upravuje do auditivní podoby. Posluchači tak mohou vyslechnout minutové hry, krátké rozhlasové hry i zvukové experimenty,“ shrnula Řezníčková.

Na první narozeniny připravilo rádio speciální program. Vysílání bude rozšířeno o tři hodiny, takže si UP Air mohou posluchači naladit už od 12 hodin. Mezi 15. a 19. se koná den otevřených dveří, kdy se zájemci mohou přijít podívat do studia a posluchači se mohou těšit také na soutěže o zajímavé ceny.

V současné době má rádio UP Air 108 členů a 43 pravidelných pořadů. Kromě živého vysílání je posluchačům k dispozici také online archiv, ve kterém naleznou všechny díly všech pořadů. Od září 2014, kdy bylo toto úložiště zřízeno, zaznamenalo více než 24 tisíc poslechů.

Od ledna sídlí rádio na Konviktu, kde dostalo možnost využít jedné z podzemních místností katedry divadelních a filmových studií nazývanou bílá nory. UP Air vysílá každý pracovní den od 15:00 do 21:30.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.