Rádio UP Air na podzim rozšíří tým i vysílání

UP Air se prezentovalo na olomouckém Majálesu.
Foto: UP Air
čtvrtek 3. července 2014, 08:36 - Text: Martina Šaradínová

Studentské rádio UP Air nastartuje na podzim nábor nových členů. Od příštího semestru by totiž chtělo nabídnout více tváří i vysílacích hodin a pestřejší program. O rozličné posty se mohou ucházet nejen studenti univerzity. V současné době si členové redakce užívají volno po více než dvouměsíčním „zahřívacím“ provozu.

„V relativně krátkém časovém období se rádiu podařilo vytvořit stabilní počet dvaadvaceti pořadů střídajících se v sudých a lichých týdnech. Za studiovým mikrofonem se střídalo na tři desítky moderátorů a rádio za sebou již více jak 60 hodin vysílání,“ uvedla šéfredaktorka Zuzana Řezníčková. Pozvání do studia přijali například letošní král Majálesu Jaromír Švejdík či hudební skupina Nylon Jail.

Rádio UP Air spolupracuje nejen univerzitními, ale i dalšími olomouckými organizacemi. V uplynulém semestru se stalo partnerem Majálesu Univerzity Palackého, Česko-slovenské psychologické konference či projektu pro oživení olomouckých parků – Zaparkuj.

„UP Air je díky těmto aktivitám vnímáno nejen jako rádio, ale i jako subjekt podílející se na občanské společnosti v Olomouci,“ řekl vedoucí zpravodajské sekce Ondřej Dluhí.

Rádio hodlá pokračovat ve svém růstu, na podzim chce nabídnout dvojnásobek vysílacích hodin. Proto chystá výběrová řízení na nové pozice a propagační kampaň. Přihlásit se může kdokoliv, kdo má nápady na pořad nebo se chce podílet na technickém chodu rádia.

Vlastní rozhlasové vysílání má univerzita od 1. dubna. Více informací o rádiu a jeho programu je dostupných ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.