R. U. R. bude prvním představením po rekonstrukci Divadla Tramtarie

Stará podoba hlediště je minulostí.
Foto: DT
neděle 17. srpna 2014, 16:44 - Text: Pavel Konečný

Na nové hlediště se mohou těšit diváci, kteří po prázdninách zavítají do Divadla Tramtarie. Najdou v něm nové sedačky, odhlučněná okna a poprvé pocítí i účinek klimatizace. Na úpravy dostalo divadlo od města 960 tisíc korun.

Divadlo Tramtarie působí v olomouckém kulturním prostředí od roku 2004. Posledních osm let sídlí ve Slovanském domě, kde si svépomocí vybudovalo svou domovskou scénu.

„Stav stávajícího prostoru ale již nevyhovuje provozu divadla. Jedním z největších problémů byla absence klimatizace. Vzhledem k vysoké návštěvnosti divadla se pobyt v plném sále stává nepřijatelný už během podzimních i jarních měsíců, kdy je venku teplejší počasí. Od května pak vysoká teplota v sále již zcela znemožňuje uvádět jakoukoliv produkci,“ prohlásila ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

Díky investičnímu příspěvku z radnice může divadlo havarijní stav rapidně zlepšit. Je zde nové hlediště vyrobené přímo na míru divadla, kde každá divácká řada je odstupňovaná tak, aby diváci dobře viděli. Pořízeny byly nové sedačky v klasickém divadelním stylu s červeným  čalounením, spojené do řad po devíti místech.

Divadlo Tramtarie také doplní svůj technický park, vymění dosluhující reflektory za nové, pořídí barevné filtry, vymění dosluhující dataprojektor a pořídí další potřebné technické vybavení.

Inovace Divadla Tramtarie bude hotová na konci srpna. První diváky v novém přivítají divadelníci 19. září představením Čapkova R. U. R. v režii uměleckého šéfa Vladislava Kracíka.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.