Půlmaraton naplněn! Poslední startovní čísla mají charitativní organizace

Loňský půlmaraton.
Foto: RunCzech
sobota 4. května 2013, 08:34 - Text: Pavel Konečný

Kapacita 3500 startovních čísel pro olomoucký 1/2maraton je naplněna. Na závod se lze nyní přihlásit jen prostřednictvím charitativních organizací.

„Čísla mají P-Centrum, Raná péče, Armáda spásy, Trend vozíčkářů, Výbor dobré vůle a rodinné centrum Heřmánek,“ vyjmenoval Zoran Bartek z organizačního týmu.

Například olomoucké P-Centrum mělo k dispozici 60 startovních čísel. „Ale poměrně rychle mizí. Nyní jich zbývá pětatřicet,“ potvrdila včera za P-Centrum Radka Chromková. Podle ní si čísla berou nejen klienti či zaměstnanci ale i veřejnost.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc se koná v sobotu 22. června v podvečerních hodinách a na jeho organizaci se výraznou měrou podílí i univerzita. „Každoročně vypomáháme s náborem dobrovolníků z řad studentů i zaměstnanců. V předchozích letech to bylo vždy kolem stovky dobrovolníků. V letošním roce je nastavena kvóta na dvě stě,“ uvedl Ondřej Martínek z oddělení komunikace. Dobrovolníci primárně zajišťují bezpečnost tratě a občerstvovací stanice pro závodníky. Mimo to jsou ale také poskytovateli informací.

Pro letošní rok získal olomoucký půlmaraton unikátní ocenění – stříbrnou známku Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Olomouc je tak nejmenším místem na světě, které získalo tak vysoké ohodnocení. Stejným oceněním se pyšní například významné půlmaratony v Jokohamě, Rotterdamu, Turíně nebo Rás al-Chajmá.

Běžecký seriál rozehrál svůj první díl v Olomouci v roce 2010. Už tehdy se postavilo na start 1600 běžců z třiadvaceti zemí světa. Loni jich bylo 3700.

Půlmaratony organizuje společnost RunCzech kromě Olomouce také v Praze, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem a nově i v Karlových Varech. 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.