Půlmaraton mění trasu

Ilustrační foto: RunCzech
pátek 7. března 2014, 13:55 - Text: (caf)

Páté výročí oslaví Mattoni 1/2Maraton Olomouc změnou trasy. Poběží se více v historickém jádru a severní části města. Trasa už nebude mít dvě kola.

„Především bude propustnější, lepší běžci nedoběhnou v druhém okruhu ty pomalejší. Úpravy nám umožní výrazný nárůst kapacity závodu, který je vždy dlouho dopředu vyprodaný. A zároveň ukážeme mnohem více z krás města,“ vysvětlil manažer závodu Ondřej Brouček z pořádající společnosti RunCzech.

Na výběru nové trasy se mimo jiné podílela jedna z nejlepších českých běžkyň Petra Kamínková, která ve městě žije a trénuje. „Doufám, že se bude líbit a přiláká k nám další běžce,“ řekla Kamínková.

Start i cíl závodu zůstávají na Horním náměstí pod orlojem. Pak se běžecký had vydá Riegrovou ulicí k nádraží okolo dómu, dále podél atletického stadionu a Smetanovými sady zamíří okolo Androva fotbalového stadionu do severní části města.

Z části mezi poli vyniká pohled na Svatý Kopeček, běží se přes Hejčín a Lazce a také okolo vojenské nemocnice zpět do centra. Posledních pět kilometrů po Masarykově třídě a třídě Kosmonautů kopíruje trať úvodní část.

„Oproti minulým ročníkům se vydáme do jiných částí města, jejichž obyvatelé budou včas informováni o všech dopravních opatřeních,“ potvrdil Zoran Bartek z pořadatelského týmu.

Půlmaraton se běží v Olomouci v sobotu 21. června, startuje se v 19 hodin. Kapacita startovních míst se oproti loňsku rozšířila o 1500 čísel a vzrostla na pět tisíc účastníků. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.