Public relations vysokých škol – jedno z témat festivalu Aeduca

Koláž: Žurnál UP
pondělí 6. října 2014, 11:46 - Text: Martin Višňa

Poznat význačné osobnosti marketingu budou mít možnost akademičtí pracovníci a studenti v závěru týdne. Ve čtvrtek a pátek mohou zavítat na diskuzní setkání s názvem PR českých vysokých škol, které se bude týkat vztahů s veřejností a mediálního obrazu. Ve dvou tematických blocích vystoupí Eva Illésová, specialistka na online marketing, nebo Karel „Mindless“ Novotný, jeden z největších českých expertů na budování značky.

Ve čtvrtek chtějí organizátoři seznámit zájemce z univerzity s různými aspekty dobrého PR, v pátek se zaměří na nový formát populárně-vzdělávacích krátkých filmů. „Po každé prezentaci očekáváme diskuzi s přítomnými návštěvníky,“ uvedl garant konference Ondřej Martínek.

Čtvrtečními tématy budou marketing na sociálních sítích v podání Evy Illésové, která je známým freelancerem v oblasti online marketingu, a budování značky vysoké školy, které představí Karel „Mindless“ Novotný. „O dobrých vztazích s novináři a práci s nimi přijede s hosty diskutovat Kateřina L. Brettschneiderová, vedoucí PR Mendelovy univerzity v Brně,“ dodal Martínek.

Aeduca se koná ve čtvrtek 9. a pátek 10. října ve Vlastivědném muzeu a Arcibiskupském paláci. V odborné části festivalu e uskuteční i andragogická konference Dospělý člověk v hypermoderní době.

Mezi flow konferencemi to budou Význam audiovizuálních formátů v terciárním vzdělávání a jejich využití , ICT nástroje ve vzdělávání, Perspektivy technologií ve vzdělávání, Vzdělávání generace X a Y  a MOOC v podmínkách českých univerzit. Více ZDE.

Jedním z populárních fenoménů v oblasti popularizace vědy je eduklip, tedy krátký vzdělávací pořad. Tomuto formátu se budou v pátek věnovat Martin Müller z oddělení komunikace Univerzity Palackého, který poprvé představí olomouckému publiku eduklipy z univerzitní produkce, jež vznikly v posledním roce. O obdobnou zkušenost se podělí i druhá vystupující Ema Wiesnerová z Masarykovy univerzity, která stojí za populárně-naučnými videi Badatelna.

Diskusní formát PR českých vysokých škol je určen akademickým pracovníkům, kteří se PR věnují, a studentům, kteří se o téma zajímají. Vstup na setkání je volný. Podrobný program ZDE.

PR českých vysokých škol je součástí festivalu Aeduca, který se zabývá vzdělávání dospělých. Setkávání odborníků z akademické i komerční sféry je v letošním roce zarámováno tématem informačních technologií s mottem Perspektivy technologií ve vzdělávání.

 

 

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.