První mezinárodní meeting k projektu Employability of Graduates in Sport

čtvrtek 21. listopadu 2013, 09:08 - Text: Lucie Kellerová (Redakční pošta)

V termínu 21.–24. 10. se sešly moudré hlavy ze šesti zemí, aby proběhlo první setkání mezinárodního projektu k zaměstnatelnosti absolventů sportovních studií.

Do anglického Gloucestershire se sjeli zástupci z Francie, Německa, Španělska, Řecka, Itálie a také České republiky v zastoupení Michala Petra a Lucie Kellerové. Hostící Angličané všechny postupně seznámili se zásadními milníky projektu a potřebnými kroky k jejich dosažení.

Pro Českou republiku to znamená do příštího setkání v Německu (březen 2014) nejprve přeložit dotazníky pro zaměstnavatele i pro absolventy, který má nalézt případné mezery v dovednostech a znalostech absolventů. Dále pak uspořádat setkání se zaměstnavateli a vzdělávacími institucemi a začít pracovat na tvorbě sítě zaměstnavatelů a vzdělávacích institucí. Naslouchat, co absolventům schází a kde po ukončení studia mají nedostatky. Získané zkušenosti z národní úrovně se poté sdílí mezi zeměmi.

Nabízí se zde prostor pro všechny zaměstnavatele, studenty i absolventy pracující v oboru nabídnout své pracoviště k případné spolupráci a zahrnutí do sítě zaměstnavatelů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.