První kroky usnadní prvákům osvědčený Seznamovák

Ilustrační fotogalerie z loňského ročníku: Archiv Seznamováku UP
úterý 30. června 2015, 11:59 - Text: Velena Mazochová

Usnadnit svým budoucím kolegům vstup do života vysoké školy se i letos rozhodli studenti Univerzity Palackého, kteří pro ně připravili šestidenní pobyt plný vzdělávacích, herních a sportovních aktivit. Noví prváci se mohou přihlásit na jeden ze dvou turnusů plánovaných před začátkem zimního semestru.

Seznamovací kurz je určen pro všechny nastupující studenty Univerzity Palackého v nadcházejícím akademickém roce 2015/2016. Nabídne základní informace o jejich budoucí alma mater včetně fungování STAGu, objasnění kreditového systému nebo seznámení s platnými studijními předpisy. Zahrne také teambuldingové hry na posílení kolektivu, výlety do okolí i pestrý večerní program.

„Samozřejmě také všechny naučíme různé vychytávky a ukážeme užitečné tipy. Těšit se mohou na zajímavé přednášky, seznamovací hry, soutěže a sportovní aktivity všeho druhu,“ přiblížil člen organizačního týmu a student geoinformatiky Tomáš Burian.

Letošní Seznamovák Univerzity Palackého se uskuteční stejně jako v předchozích letech v rekreačním středisku poblíž Náměště nad Oslavou v termínech dvou turnusů od 1. do 6. září a od 6. do 11. září. Kontakt na organizátory a bližší informace o přihláškách, místu a náplni pobytu ZDE.  

Seznamovací kurz organizují „studenti pro studenty“ už počtvrté. Na jeho přípravě se podílejí posluchači a posluchačky z pedagogické, přírodovědecké, filozofické a právnické fakulty. Loni přilákal téměř čtyři stovky účastníků.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.