První kontakt s univerzitou i městem usnadní prvákům Orientation Days

Tým AIESEC Olomouc.
Foto: Archiv AIESEC Olomouc
čtvrtek 3. září 2015, 14:56 - Text: Velena Mazochová

Poprvé si nabít kartu v menze, proniknout do kreditového systému nebo pochopit principy STAGu budou moci studenti prvních ročníků, kteří využijí nabídky Orientation Days. Doprovod při vstupní orientaci v univerzitním prostředí jim poskytnou jejich starší spolužáci a studentská organizace AIESEC. Dvoudenní zážitkově-vzdělávací kurz se uskuteční 18. a 19. září a zájemci se na něj mohou přihlásit ještě do zítřka.

Nových vysokoškoláků se jejich starší kolegové ujmou příští pátek v prostorách přírodovědecké fakulty. Poskytnou jim základní informace o univerzitním studiu, rady, zkušenosti a tipy pro orientaci na univerzitě i ve městě, představí studentské spolky a zprostředkují kontakt s novými spolužáky.

„Hlavní program nabídne semináře s oborovými lektory, návštěvu menzy, knihovny nebo prostory fakult a kateder. Studenty seznámíme s kreditovým systémem, fungováním studijních oddělení nebo s pravidly oslovování vyučujících,“ přiblížila členka organizačního týmu Barbora Hermanová. Dvoudenní orientační setkání obohatí seznamovací party, večer deskových her v Botanické zahradě nebo dobrodružná hra v centru Olomouce.

Organizátoři připravili program pro tři stovky studentů. Na několik zbývajících míst se mohou zájemci hlásit ještě do pátku 4. září ZDE

AIESEC Olomouc byla založena v roce 2007 a je jednou z devíti českých poboček mezinárodní studentské organizace, která se zaměřuje na rozvoj studijních a pracovních aktivit studentů vysokých škol. Zajišťuje zahraniční stáže, účast v projektech a pomáhá získávat zkušenosti z praxe nebo zlepšovat úroveň jazykových znalostí. Olomoucká pobočka nabízí také prostor pro komunikaci v angličtině, sdílení zkušeností ze zahraničních pobytů, zlepšování soft skills nebo kompetencí k týmovému vedení. Orientation Days pořádá už pošesté.

Bližší informace o AIESEC Olomouc ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.