Přespolní běh ovládli Vašinová a Schuster

Přeborníci Univerzity Palackého v přespolním běhu Petra Vašinová a Marek Schuster.
Fotogalerie: Martin Višňa
čtvrtek 15. října 2015, 14:00 - Text: Martin Višňa

Univerzita Palackého zná jména nových přeborníků v přespolním běhu. Loňské prvenství mezi ženami obhájila Petra Vašinová z fakulty tělesné kultury, v mužích dominoval přírodovědec Marek Schuster.

Vašinová tříkilometrovou trať vedenou po atletickém stadionu a Bezručových sadech zvládla v čase 11:49. „A to jsem si asi 500 metrů zaběhla. V jednom místě nebyla trať úplně dobře značená, takže jsem musela dobíhat. Ale běželo se mi dobře. Přebor jsem absolvovala v rámci tréninku, hlavně pro radost, o víkendu jedu ještě závodit do Itálie,“ uvedla obhájkyně přebornického titulu.

Zároveň vzkázala potenciálním soupeřkám, že pokud bude v příštím roce v Olomouci, tak se určitě zúčastní znovu. Podobně a dokonce konkrétněji hovořil i vítěz mužské kategorie, orientační běžec Marek Schuster. „Vloni se umístil druhý Martin Sadil, letos se na to vykašlal, tak bych mu tímto chtěl hodit rukavici na příští rok,“ prohlásil Schuster. 

„O víkendu mi skončila sezona, takže teď už moc netrénuji. Přebor pro mě byl takové ideální proběhnutí,“ dodal nejlepší muž, který téměř pětikilometrovou trať zaběhl v čase 14:14. 

Oba vítězové i jejich kolegové na druhých a třetích místech obdrželi medaile, diplomy a v nejbližší době mohou na svých účtech očekávat ještě finanční odměnu - Cenu děkana FTK.

Organizátoři z katedry sportu byli s průběhem závodu spokojeni. I přes sychravé počasí, které v těchto dnech panuje, se totiž přeboru zúčastnilo přes dvě stovky účastníků. „V kategorii mužů se přihlásilo 129 závodníků, což je podle mě nejvyšší účast za několik posledních let. Děvčat pak běželo 72, to je také o několik více než vloni,“ hodnotila ředitelka soutěže Liběna Kováčová.

Pořadatelé si chválili též atmosféru závodu, kdy se studenti navzájem podporovali, a vyzdvihli i výkon posledního běžce, který se ani přes zranění kotníku nevzdal a doběhl do cíle.

Kompletní výsledky Přeboru Univerzity Palackého v přespolním běhu 2015 najdete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.