Pražský Gaudeamus potvrdil zájem o olomouckou univerzitu

Stánek UP na letňanském výstavišti.
Foto: Helena Pipová
sobota 31. ledna 2015, 14:46 - Text: Pavel Konečný

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus přilákal na konci ledna v Praze téměř deset tisíc návštěvníků. Svůj stánek na něm měla i Univerzita Palackého.

Veletrh Gaudeamus je nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech vysokoškolského studia. „Letos se veletrh přesunul z Holešovic na výstaviště v Letňanech a soudě podle návštěvnosti, byl to dobrý tah. Navíc i zájem o náš stánek, kde se prezentovalo všech osm fakult, byl nebývale vysoký," zhodnotil Gaudeamus univerzitní koordinátor Ondřej Martínek.

Návštěvnosti stánku olomoucké univerzity pomohly i výsledky srovnání lékařských fakult v Hospodářských novinách, v nichž skončila olomoucká medicína na prvním místě. Maturanti podle Martínka proto častěji zvažovali podání přihlášky do Olomouce.

„Rád bych studoval fyzioterapii a té v Česku moc není. Navíc Olomouc se mi líbí, takže bych to chtěl zkusit tam,“ objasnil svou volbu Jan Kačírek z Liberce.

Na veletrhu bylo zastoupeno 185 samostatných vystavovatelů, 272 fakult a přes 3500 studijních oborů. Kromě českých vysokých škol se v letňanské hala prezentovalo 57 zahraničních univerzit ze sedmi zemí včetně Austrálie a Kanady.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.