Pražský Gaudeamus potvrdil rostoucí zájem o studium v Olomouci

Univerzita Palackého se představila na veletrhu Gaudeamus v Praze.
Foto: Jana Fabová
pátek 29. ledna 2016, 13:00 - Text: (red)

Ve dvou dnech navštívilo evropský veletrh pomaturitního vzdělávání v Praze přes deset tisíc zájemců o studium. Mezi dvěma stovkami vystavovatelů z jedenácti zemí nechyběl tradičně ani stánek Univerzity Palackého.

Osm fakult zde reprezentovali především stávající studenti, kteří oslovili téměř tři tisícovky uchazečů o studium. Na chvíli si ale roli prezentujícího vyzkoušel i rektor Jaroslav Miller, který se na veletrhu zastavil. „V letošním roce se veletrh konal podruhé v areálu letňanského výstaviště PVA Expo, které poskytuje vystavovatelům komfortnější zázemí a komplexnější servis návštěvníkům, než tomu bylo dříve v Holešovicích,“ dodal Ondřej Martínek, univerzitní koordinátor akce. Příchozí tak mohli navštívit nejen jednotlivé expozice vysokých škol, ale měli možnost vyzkoušet si i testy studijních předpokladů, navštívit testovací centrum nebo zhlédnout přednášky vybraných vysokých škol.

Návštěvnost olomouckého stánku byla opět o něco vyšší než v předchozích letech. Zajímavostí je podle Martínka fakt, že se každoročně zvyšuje podíl návštěvníků z řad studentů třetích ročníků středních škol, kteří tvoří téměř čtyřicet procent zájemců. „Obecně dnes středoškoláci o svém dalším studiu přemýšlejí dříve než třeba před pěti lety, čemuž se snažíme přizpůsobit i obsah a formu kampaně na ně zaměřené,“ doplnil Martínek s tím, že podle univerzitního průzkumu získává informace primárně na veletrzích třicet osm procent uchazečů.

Největší zájem bývá tradičně o studium medicíny, práva či psychologie. Větší množství dotazů ale směřovalo i k chemii, japanistice či oborům nabízených fakultou zdravotnických věd. „Během veletrhů v Bratislavě, Nitře, Brně a v Praze osloví naši studenti a studijní referentky přes dvacet tisíc uchazečů,“ podtrhnul význam akce Ondřej Martínek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.