Pošta na náměstí Republiky se přestěhuje do květinářství

Poštovní úřad na Náměstí republiky nahradí květinářství.
Foto: Pavel Konečný
pátek 23. ledna 2015, 13:49 - Text: Pavel Konečný

Ačkoliv odpor Olomoučanů nakonec zabránil chystanému zrušení poštovní pobočky na náměstí Republiky, tamní přepážky i tak čeká stěhování. Česká pošta přemístí svá pracoviště na jiné místo, ovšem ve stejné budově, uvádí Olomoucký deník.

Od března obslouží pošťáci klienty v menších prostorách, kde nyní funguje květinářství. Budou tam fungovat dvě přepážková pracoviště. Přestěhovaná pošta má mít otevřeno každý pracovní den do šesti odpoledne.

Univerzitní kancléř Rostislav Hladký v této souvislosti informoval, že Česká pošta bude od února přijímat hromadné zásilky z univerzity pouze v čase od 14,30 do 15,00 hodin.

„Při nedodržení časového limitu mizí výhoda hromadného firemního převzetí zásilek a bude třeba se zařadit do fronty se všemi ostatními klienty u přepážky, kde budou zásilky jednotlivě zpracovány. Zejména u důležitých zásilek, jejichž odeslání nesnese odklad, je nezbytné dodržet uvedený časový limit,“ upozornil Hladký.

Menší prostory ovšem podle vyjádření České pošty neumožní ukládání nedoručených zásilek. Pro balíčky tak lidé budou muset už od 1. února na jiné poštovní přepážky ve městě.

Pošta na Horním náměstí kvůli tomu prodlouží otevírací dobu v pracovní dny do sedmi hodin večer.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.