Poslední Žurnál akademického roku zaplnil stojany

Jedno z distribučních míst Žurnálu. K dispozici je celé akademické obci zdarma.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 25. května 2015, 18:56 - Text: Pavel Konečný

Do stojanů na fakultách, v menze či UPointu dorazilo dnes nové číslo Žurnálu. Papír s vůní tiskařských barev je přece jen jiné čtení, než to elektronické. Věříme, že i vy si v něm najdete texty, které vás zaujmou.

Čtvrté číslo 24. ročníku má magickou obálku z planetária Pevnosti poznání a přitažlivé je i uvnitř. Michael Weninger, člen Papežské rady, v rozhovoru tvrdí, že většina muslimů jsou mírumilovní lidé, kteří chtějí žít normální a poklidný život.

„Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak v Americe stavějí boeingy, my lepíme letadélka z papíru,“ přirovnává zase Maxim Tomoszek v novém Žurnálu své zkušenosti ze Spojených států.

A v rubrice Absolvent poznáte blíže dramatika Davida Drábka. „Základy ke své profesi jsem získal na Univerzitě Palackého, základ praktického vzdělání mi však daly Hořící žirafy. Dodnes tvrdím, že je důležité si na nic nezvyknout a všechno dělat jako by to bylo poprvé. Pro divadlo je tato jakási dětinskost důležitá,“ tvrdí v Žurnálu Drábek.

Je to pestré číslo, rekapituluje půlstoletí AFO a otevírá Pevnost poznání, objevuje, co vše dokážou cytokininy a jak je to s řečí nosorožců. A hlavně, je v něm i majáles.

Pokud si nové číslo Žurnálu zdarma nevyzvednete kdekoli na distribučním místě, můžete si jej stáhnout ve formátu PDF na stánkách univerzity, nebo prohlédnout v aplikaci issuu.

Ať se vám líbí!


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.