Poslední novoroční přípitek s Miroslavem Mašláněm

Rektor se dnes přivítal i rozloučil se zaměstnanci univerzity.
Fotogalerie: Pavel Konečný
pondělí 6. ledna 2014, 13:11 - Text: Velena Mazochová

Naposledy ve své funkci se dnes sešel rektor Miroslav Mašláň k novoročnímu přípitku s pracovníky rektorátu. Hodně zdraví, štěstí, úspěchů a spokojenosti v pracovním i osobním životě popřál také zaměstnancům vydavatelství, knihovny, centra výpočetní techniky a dalších univerzitních zařízení.

„Univerzita Palackého je na tom ve srovnání s některými jinými univerzitami velmi dobře a doufám, že se se jí bude dařit i nadále. Chci vám poděkovat za všechnu práci, kterou jste pro ni v uplynulém roce vykonali. A nějak to se mnou ještě ty poslední čtyři týdny vydržte,“ uzavřel s úsměvem své přání do roku 2014 Mašláň, kterého ve funkci rektora od 1. února vystřídá historik Jaroslav Miller.

Dosluhující rektor je podle svých slov věčný optimista a na letošní rok se těší. „Nadcházející rok se vrátím ke svým kořenům, budu pracovat na katedře a zase učit. Těším se na to, že budu se studenty v laboratoři, tu práci mám hrozně rád,“ dodal Mašláň.

Připravované změny ve vedení se promítly také do představ, s nimiž do nadcházejícího roku vstupují pracovníci univerzity. Podle kancléře Rostislava Hladkého je začátek roku především obdobím očekávání a konkretizace vizí nového vedení. „Pokud bude zachována kontinuita v těch věcech, které se ukázaly být užitečnými, tak to bude jedině dobře,“ poznamenal kancléř.

Členové právního oddělení počítají v nadcházejícím roce také s novinkami v oblasti své vlastní profese. „Bude to pro nás náročný rok, protože od 1. ledna vstoupil v účinnost nový občanský zákoník. Už od konce uplynulého roku interně přepracováváme smlouvy tak, abychom byli akceschopní,“ přiblížila situaci vedoucí oddělení Gabriela Rozehnalová.

Zvýšený pracovní nápor předpokládá také Simona Sigmundová z oddělení interního auditu. „Vzhledem ke zvyšujícímu se počtu projektů bude určitě i více práce,“ dodala Sigmundová. Vedoucí ekonomického odboru Jitka Kubáčková doufá, že se s očekávanými změnami její odbor vypořádá a že to bude ku prospěchu univerzity.

Čtyřleté působení Miroslava Mašláně v nejvyšší akademické funkci skončí 31. ledna. Nového rektora na období 2014–2018 by měl do té doby jmenovat prezident republiky spolu s dalšími kandidáty zvolenými na českých vysokých školách v průběhu loňského podzimu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.