Popáté mistrem v univerzitním přespolním běhu

Fotogalerie: Milada Hronová
středa 16. října 2013, 17:49 - Text: Milada Hronová

Student Roman Paulík z přírodovědecké fakulty opět dokázal, že je v přespolním běhu na Univerzitě Palackého nejlepší. V ženské kategorii zvítězila Vendula Zbořilová z fakulty tělesné kultury.

Letošního běhu se účastnilo celkem 130 běžců, z toho více než 80 mužů. Většinu z nich tvořili studenti, kteří za své výkony získali zápočet. Nejlepším v každé kategorii pak děkan fakulty Zbyněk Svozil přislíbil i finanční odměnu ve výši 1500 korun. 

Muži:

Roman Paulík – PřF – 9:43; Ondřej Doležel – FTK – 9:48; Lukáš Sýkora – PF – 10:03.

 

Ženy:

Vendula Zbořilová – FTK – 10:53; Klára Procházková – FTK – 10:59; Aneta Khýrová – FTK – 11:27.

„Běželo se mi líp než loni,“ řekl vítěz Roman Paulík.  Univerzitní přebor v přespolním běhu vyhrál už popáté. Na přírodovědecké fakultě studuje geologii a biologii a atletice se věnuje závodně.

„V listopadu se chystám na akademické mistrovství v přespolním běhu v Praze. Bude to běh 17. listopadu. Běžel jsem jej i loni a skončil třetí,“ doplnil spokojený student z Břeclavi. Přebor Univerzity Palackého v přespolním běhu vnímá jako skvělý trénink.

Také stříbrný běžec Ondřej Doležel se věnuje atletice. „Běžel jsem tento závod podruhé. Sice mi bylo chladno, ale jinak se mi běželo dobře,“ uvedl posluchač aplikovaných pohybových aktivit Doležel.

Vendula Zbořilová, vítězka téměř padesátičlenné skupiny běžkyň po závodě připustila, že povrch s napadaným listím v olomouckých parcích trochu podkluzoval.

„Se svým výkonem jsem spokojená. Dříve jsem se závodně věnovala sedmiboji, nyní běhám jednou týdně pro radost. A když je vítězství zpestřeno i finanční odměnou, pak je to obzvláště příjemné. Student přece potřebuje každou korunu,“ uzavřela posluchačka tělesné výchovy a biologie Zbořilová. 

Přebor Univerzity Palackého v přespolním běhu je určen studentům a zaměstnancům univerzity, každoročně jej připravuje katedra sportu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.