Pohár rektora získali Kamila Banátová a David Pelíšek

Kamila Banátová a David Pelíšek jsou vítězi Poháru rektora.
Fotogalerie: Milada Hronová
neděle 26. června 2016, 00:01 - Text: Milada Hronová

V sobotu večer předal prorektor Univerzity Palackého Petr Bilík nejlepším univerzitním běžcům Pohár rektora. Půlmaraton z přihlášených studentů, akademiků a zaměstnanců nejlépe zaběhli Kamila Banátová a David Pelíšek.

V minulosti právě Pelíšek již třikrát Pohár rektora vyhrál. Letos běžel v čase 1:14:35.

„Běžel jsem asi o čtyři minuty pomaleji než loni, na výkonu se podepsalo velmi teplé počastí. Příště už možnost vyhrát Pohár rektora přenechám někomu jinému, chystám se školu ukončit,“ řekl student aplikované tělesné výchovy FTK David Pelíšek. Přiznal, že i když trénoval dostatečně, už na čtvrtém kilometru měl krizi. Na závody však rozhodně nezanevře.  

„V srpnu poběžím kvalifikaci na Mistrovství světa v běhu do vrchu. To je moje nejsilnější disciplína,“ doplnil David Pelíšek.

Také Kamila Banátová, zaměstnankyně institutu celoživotního vzdělávání FF UP, zhodnotila letošní olomoucký půlmaraton jako jeden z nejtěžších. Její čas 1:54:24 byl také horší než loňský

„I když je olomoucký půlmaraton mou srdcovou záležitostí, protože z Olomouce pocházím, teplotní podmínky byly tentokrát velmi náročné. Umím běhat rozhodně rychleji,“ řekla Kamila Banátová.

Absolutně nejrychlejší byl včera na 21kilometrové trati Keňan Stanley Biwott s časem 1:00:46. Mezi ženami dominovala jeho krajanka Mary Keitany, které čip v cíli naměřil čas 1:08:52.

Mattoni 1/2 maraton Olomouc patří k nejkvalitnějším na světě. Od Mezinárodní asociace atletických federací IAAF získal zlatou známku kvality. Letos startovalo 6200 běžců, v zázemí pomáhalo 750 dobrovolníků.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.