Placená stáž v Bruselu – last call

Ilustrační foto: Freeimages
sobota 3. května 2014, 08:40 - Text: Milada Hronová

Bruselská kancelář Zastoupení Olomouckého kraje při Evropské unii nabízí studentům Univerzity Palackého pětiměsíční placenou stáž. Kdo chce vycestovat v září, musí se přihlásit do 6. května.

Během pracovního pobytu student získá přehled o činnosti a úkolech regionálního zastoupení. Pravidelně se bude účastnit seminářů a konferencí v evropských institucích, bude navštěvovat jiná regionální zastoupení, zajišťovat program pro návštěvy zástupců kraje nebo pomáhat při přípravě prezentačních akcí Olomouckého kraje, které se v Bruselu konají.

„Tato práce je pro mne skvělou příležitostí, jak se zlepšit v mnoha oblastech. Zlepšuji si organizační a komunikační dovednosti a setkávám se s lidmi pocházejícími z nejrůznějších koutů světa. Práce v multikulturním prostředí mi umožňuje zdokonalit se i v cizích jazycích,“ tvrdí Petra Zmeltová z právnické fakulty. V Bruselu pracuje od února.

Stáž, která je určena především studentům oborů Politologie a evropská studia, Mezinárodní rozvojová studia, Žurnalistika či Právo, mohou vysokoškoláci absolvovat díky zájmovému sdružení právnických osob OK4EU zastupující Olomoucký kraj při Evropské unii. Jeho členem je také Univerzita Palackého.

Přihlášku včetně životopisu a stručného motivačního dopisu v angličtině je nutné podat do 6. května přes systém Intlag. Předpokladem jsou dobré jazykové znalosti a motivace studenta získat mezinárodní zkušenosti. Původ studenta z Olomouckého kraje není nezbytnou podmínkou přijetí.

Více informací ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.