Pidiobři kralovali žebříčkům olomouckého kina Metropol

Pidiobři jsou skvělý hlodavčí western.
Foto: Repro: Žurnál UP
neděle 6. března 2016, 12:03 - Text: Ondřej Čížek

Rodinný hlodavčí western s dabingem Jiřího Lábuse, který se dostal do české distribuce díky spolupráci AFO s BBC a za podpory Univerzity Palackého, se v uplynulém roce stal nejnavštěvovanějším filmem olomouckého kina Metropol. Teď míří do klasické kinodistribuce po celé České republice.

Svou výjimečnost Pidiobři 3D potvrdili už při 50. ročníku AFO, v jehož finále dosáhli na Cenu diváků. Produkce BBC Earth vsadila na roztomilost zvířecích protagonistů, propracovanou technologii 3D kamer i propojení časosběrného dokumentu s napínavým žánrem westernu. Výsledkem je oslnivá dobrodružná podívaná, která baví diváky napříč generacemi. I díky tomu, že organizátoři AFO pro film zajistili vtipně hravý český dabing v podání Jiřího Lábuse.  Podívejte se na trailer k filmu ZDE.

„V žebříčcích našeho kina bodovali nejen ve vysoké návštěvnosti, ale také v celkovém počtu týdnů promítání. Z věkového složení publika je také více než jasné, že Pidiobři překročili kolonku rodinný film a do kina přilákali různé věkové kategorie diváků,“ uvedla Jiřina Pavlíková, programová vedoucí olomouckého kina Metropol. Od září 2015 do ledna 2016 Pidiobři 3D ohromili v olomouckém kinosále více než 2 000 diváků.

Velký úspěch filmu podnítil projekce v dalších městech, například v Hradci Králové nebo v Brně, a zároveň utvrdil pořadatele festivalu ve snaze přivézt do české distribuce více populárně-vědeckých snímků. „Do Mezinárodní soutěže na AFO51 se probojoval další výtečný 3D film Divoká Afrika, který exkluzivně nadabovala Eliška Balzerová,“ prozradil programový ředitel AFO Jakub Ráliš.

Přečtěte si víc o Divoké Africe na AFO51 ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.