Piano z Horního náměstí přezimuje v Masných krámech

Piano z náměstí zazimovalo v Masných krámech.
Foto: Olomouc.cz
čtvrtek 27. listopadu 2014, 19:58 - Text: (caf)

Zima se blíží a pro piána z olomouckých ulic to znamená, že se přesouvají pod střechu a do tepla. Sezona veřejných venkovních klavírů se uzavřela. Veřejný prostor ale neopouštějí docela.

Piano z Horního náměstí se podle Olomouckého deníku přestěhovalo do Masných krámů. „Stará se o něj kavárna Déja vu,“ řekl Deníku jeden z iniciátorů projektu Piana v Olomouci Daniel Ševčík. Klavír z altánu ve Smetanových sadech se podle něj mezi lidi vrátí po Novém roce.

„Vybere si několikaměsíční oddechový čas, během něhož se ho pokusíme dostat opět do formy, a v průběhu ledna se zabydlí na nové adrese,“ naznačil Ševčík.

Myšlenku veřejných pian se doposud dařilo udržovat nejen díky spolupráci s výstavištěm Flora, Muzeem umění, kavárnou Na Kopečku, restaurací Fontána a s dalšími jednotlivci, ale i díky podpoře města a dobrovolníků.

 „Platíme ladění či opravu nástrojů, stěhujeme je nebo dáváme symbolické honoráře vystupujícím pianistům. Ovšem bez pomoci nadšenců, kteří se spolu s námi věnují pianům dobrovolně ve svém volném čase, bychom se neobešli," uvedl Ševčík.

Radnice poskytla příspěvek dvacet tisíc korun, za který organizační tým pořizuje vybavení jako zámky, petlice, židle nebo plachty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.