Piano se stěhuje z průchodu do podloubí radnice

Nový nátěr piana v průchodu Denisovy ulice.
Foto: Kristýna Kovaříková, Olomoucký DENÍK
pondělí 1. září 2014, 12:13 - Text: (caf)

Barevné graffiti ozdobilo v neděli odpoledne piano, které několik měsíců vyhrávalo v průchodu v Denisově ulici. Nyní bude slyšet z podloubí radnice.

Na přesun piano ozdobila dílka mladých umělců. Pro hudební nástroj vybrali hned několik motivů a barev. „Zvolil jsem obraz, kterému říkám fantom opery. Měli jsme na výběr z několika barev a já jsem pro základ vybral tmavě červenou, na níž bílá a černá dobře vyniknou,“ řekl Olomouckému deníku jeden z autorů nového vzhledu piana Marek Motáň.

Nově nazdobené piano se v pondělí vpodvečer přesune na jinou adresu, a to do podloubí olomoucké radnice. „Věřím, že vyzdobené piano nikdo nepřehlédne a že kolemjdoucím dobře poslouží," dodal ke stěhování nástroje tvůrce konceptu Lomené galerie v průchodu Denisovy ulice Kamil Zajíček.

Daniel Ševčík za projekt Piana v Olomouci potvrdil, že nástroj byl v takřka v neustálé permanenci. „Dohodli jsme se, že ulevíme rezidentům a piano přestěhujeme,“ uvedl Ševčík.

Stěhování čeká i nástroj umístěný u baziliky na Svatém Kopečku. Na vině je jeho špatný technický stav. Naopak v altánu ve Smetanových sadech by piano mělo vydržet až do konce října.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.