Pevnost poznání spustila registraci na letní Dětskou univerzitu

Už nyní mohou rodiče přihlásit děti do letního semestru Dětské univerzity.
Foto: Eva Hobzová
středa 13. ledna 2016, 12:39 - Text: Ondřej Čížek

Zimní kapitola oblíbené Dětské univerzity se uzavřela, teď je na čase rozepsat tu letní. Muzeum vědy Pevnost poznání tak spustilo registraci na letní semestr projektu, který dětem od 8 do 12 let nabízí jedinečnou příležitost okusit, jaké to je studovat na vysoké škole.    

„Zimní semestr Dětské univerzity byl pro děti inspirativní po všech stránkách. Zjistily například, jak přesně vyjadřují tytéž pocity zvířata a lidé, pronikly do tajů velkolepých katedrál nebo pochopily principy kartografie. Navíc velmi zbystřily před nebezpečím sociálních sítí a v neposlední řadě se naučily, jak nejúčinněji soupeřit se zubními kazy. Věřím, že letní semestr bude pro všechny přinejmenším stejně intenzivní,“ věří koordinátorka Dětské univerzity Michaela Kratochvílová.

Letní semestr nabídne deset interaktivních přednášek, které opět připraví odborníci z Univerzity Palackého. Díky nim děti nahlédnou hned do několika vědních oborů. Odměnou jim nebudou pouze nově nabyté vědomosti, ale i absolvování tradičních slavnostních aktů, jakými jsou imatrikulace či promoce. Na závěr pak na každého bude čekat diplom o absolvování Dětské univerzity.

Letní semestr Dětské univerzity se uskuteční od 24. února do 18. května, vždy ve středu od 15 do 16.30 hodin. Účast je bezplatná, každé z dětí se může zúčastnit pouze jedenkrát. Rodiče mohou ratolesti přihlásit vyplněním rychlého a jednoduchého formuláře ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.