Pevnost poznání se představí na Tourism Expo

Ilustrační foto: Robert Mročka
čtvrtek 13. února 2014, 07:27 - Text: Martina Šaradínová

Chemické pokusy, logické úkoly a kvízy, výroba připínacích placek či horké chvíle s „chillipapričkářem“ čekají návštěvníky stánku Pevnosti poznání na veletrhu Tourism Expo. Výstava služeb cestovního ruchu a využití volného času se na olomouckém Výstavišti Flora uskuteční od pátku do neděle a zástupci univerzity na ní nechají zájemce nahlédnout i pod pokličku vědy.

„Na veletrhu se prezentujeme podruhé. Tuto možnost vítáme, neboť jsme přesvědčeni, že Pevnost poznání se stane významnou turistickou destinací a návštěvníci tam budou rádi trávit volný čas,“ uvedla mluvčí Pevnosti poznání Martina Vysloužilová.

Návštěvníci stánku se budou moci pobavit s velkými dřevěnými hlavolamy, vyrobit si papírový krasohled nebo si zahrát deskové hry. Se sdružením Buď Geo mohou pomocí navigace hledat v areálu výstaviště tajné schránky zvané kešky. S „chilipapričkářem“ Jiřím Falcem se pak zahřejí při ochutnávkách různých druhů papriček a pálivých omáček z nejrůznějších koutů světa.

V pátek se uskuteční slavnostní předání ceny vítězi soutěže Pevnosti poznání Moje perpetuum mobile. Získá ji Karel Čapek z Třebíče, který navrhl interaktivní exponát nazvaný Život stromu. „Soutěž trvala půl roku. Chtěli jsme motivovat mládež, aby se zapojila do tvorby science muzea. Vítězný exponát podle návrhu vyrobíme a v muzeu vystavíme,“ řekla Vysloužilová.

Pro návštěvníky budou připravena také propagační videa ze zákulisí výroby exponátů pro budoucí interaktivní muzeum Pevnost poznání, které vzniká v bývalém dělostřeleckém skladu v Korunní pevnůstce.

Tourism Expo 2014 zahajuje letošní výstavnickou sezonu Výstaviště Flora, návštěvníci poprvé zavítají do zrekonstruovaného pavilonu A. Veletrh nabídne návštěvníkům množství domácích a zahraničních dovolených, poznávacích a léčebných pobytů, představí zajímavosti turistických regionů a mikroregionů Česka od památek přes folklor, tradice a kulinářské speciality až třeba po tipy pro zájemce o zážitkovou turistiku či adrenalinové sportování. Součástí programu bude i Čokoládová show.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.