Petice proti hazardu – některé podpisy i třikrát

Ilustrační foto: Jan Procházka, Olomouc.cz
pátek 29. srpna 2014, 10:14 - Text: Pavel Konečný

Více než tisícovku podpisů na petici proti hazardu vyřadili úředníci olomouckého magistrátu jako neplatných. K tomu, aby se hazard stal tématem referenda chybí iniciátorům 325 podpisů. Na jejich předložení dostali desetidenní lhůtu, sebírali je ve čtvrtek.

Po důkladném zkontrolování všech 647 listů příloh návrhu s podpisy se ukázalo, že předložený návrh nesplňuje zákonnou podmínku dostatečného počtu podpisů deseti procent oprávněných osob, tedy 8160 Olomoučanů.

„Po zkontrolování všech náležitostí, kterými je požadovaný věk, trvalé místo bydliště či například opakované podpisy, bylo 1056 podpisů vyřazeno, což znamená, že chybovost byla zhruba 11,9 procenta,“ uvedl v tiskovém prohlášení radnice Michal Folta.

Vyřazeno bylo 110 podpisů pro duplicitu či dokonce triplicitu, 320 osob z důvodu, že nesplňují podmínku trvalého bydliště v Olomouci, 611 osob nebylo možné vůbec ztotožnit kvůli nečitelným nebo nepravdivým údajům a 15 podpisů patřilo nezletilým.

„Petiční výbor a dobrovolníci proto ve čtvrtek 28. srpna vyrazili do ulic a potřebný počet sehnali a donesli na úřad,“ napsal Olomoucký deník.

Nových jmen Olomoučanů podporujících referendum, které sběrači ve čtvrtek sehnali a odevzdali, je ke tři sta padesáti. „Máme tedy i určitou rezervu," řekl Deníku za petiční výbor Pavel Bednařík.

Poté co proběhne znovu jejich kontrola, dostane zpracované podklady městská rada, aby mohla návrh předložit zastupitelstvu.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.