Perspektivy speciální pedagogiky představí III. Olomoucké speciálněpedagogické dny

pátek 13. března 2015, 10:42 - Text: (Redakční pošta)

Březen se ponese nejen v duchu prvních jarních dnů, ale i třetích Olomouckých speciálněpedagogických dnů, které jsou setkáním odborné veřejnosti z oblasti speciálněpedagogické teorie i praxe. Tato mezinárodní vědecká konference, pořádaná Ústavem speciálněpedagogických studií a konaná pod záštitou rektora UP a děkana PdF UP, již patří k tradičním stálicím na pomyslném konferenčním nebi. Nenechte se mýlit řadovou číslovkou v názvu – speciálněpedagogické dny se sice konají potřetí, nicméně zahrnují již šestnáctý ročník mezinárodní konference k problematice osob se specifickými potřebami a v pořadí již třetí konferenci mladých vědeckých pracovníků.

Dva konferenční dny naplní přes 100 odborných přednášek a referátů, posterovou sekci nevyjímaje. Ve světle soudobých, zejména inkluzivních, tendencí se odborníci budou letos věnovat perspektivám speciální pedagogiky. Toto tematické zaměření se může stát průsečíkem zájmu řady humanitních oborů, což dokládá i rozmanitý program konference.

Odborné setkání bude zahájeno 17. března v prostorách auditoria Pedagogické fakulty UP. Perspektivy speciální pedagogiky z pohledu prof. PaedDr. Libuše Ludíkové, CSc. symbolicky otevřou celé dvoudenní vědecké rokování.

Druhý konferenční den (18. 3. 2015) se ponese ve znamení perspektiv ve výzkumu z pohledu mladých vědeckých pracovníků. Pod garancí zkušenějších kolegů bude své výzkumné vize prezentovat více než 30 mladých vědeckých pracovníků. Závěr konference pak bude patřit vědecky nejmladším kolegům, které první vědecké počiny teprve čekají. Pod supervizí svých vedoucích budou moci prezentovat koncepci a průběžné výsledky svých diplomových prací, a to na semináři s dlouholetou, aktuálně obnovenou tradicí. Konec konference tak bude, svým způsobem, patřit novým perspektivám…

Odkaz na stránky konference.

Kateřina Stejskalová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.