Pátek – slavnostní den promoční

Emeritní profesor Jiří Kameníček při převzetí dektretu v aule právnické fakulty.
Fotogalerie: Milada Hronová
pátek 6. prosince 2013, 16:04 - Text: Milada Hronová

Šedesát nových doktorů dnes bylo slavnostně promováno v aule právnické fakulty. Spolu s nimi převzalo jedenáct docentů dekrety a tři řádní profesoři se stali emeritními.

„Rád budu i nadále spolupracovat s katedrou anorganické chemie, práce bude jistě dost. Zatím se změnilo pouze to, že už nemám pravidelné přednášky,“ uvedl nový emeritní profesor Jiří Kameníček. Je jednou z výrazných osobností vysokoškolské chemie v Olomouci. V pracovně pobývá společně s doktorandy a cítí se spokojený. „Připadám si s nimi mladší,“ řekl Kameníček.

Dekret emeritního profesora, který je synonymem výrazu uznání zásluh i odborného a lidského renomé, převzali společně s ním Oldřich Uličný za obor český jazyk a Ivo Hlobil za dějiny umění.

S emeritními profesory se během pátku shromáždilo do auly právnické fakulty také 60 absolventů doktorských studijních programů prakticky ze všech fakult. „Určitě bych i nadále chtěla působit na katedře buněčné biologie a genetiky. Ráda bych pokračovala ve výuce studentů a ve svém výzkumu. Na katedře studujeme účinky různých léčiv na expresi biotransformačních enzymů a důsledky na mezilékové interakce,“ řekla absolventka doktorského studijního programu Biochemie Aneta Vávrová.

Za nově jmenovaných jedenáct docentů při slavnosti promluvil Jiří Tuček, který mimo jiné vyjádřil vděčnost univerzitě za vytvoření kreativního prostředí a zázemí.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.