Palubovka sportovní haly se proměnila v mistrovský taneční parket

Mistři: David Odstrčil a Tara Bohak.
Fotogalerie: Pavel Konečný
neděle 23. března 2014, 12:37 - Text: Pavel Konečný

Mistrovství republiky v kombinaci deseti tanců hostila v sobotu Sportovní hala Univerzity Palackého. Ze tří stovek tanečníků různých kategorií vystoupal nejvýše pár David Odstrčil – Tara Bohak z brněnské Komety, který obhájil i loňské prvenství.

Fraky, třpytky, flitry, nagelované vlasy, ale na druhou stranu výskot, pokřiky, fandění, transparenty. Spojení vysoce společenské události se sportovní atmosférou vytvořilo neopakovatelné kouzlo mistrovství.

Olomoucké želízko v ohni

„Radime, pojď!“ skandovaly tribuny, když k sólovému jivu nastupoval olomoucký pár Radim Stupka – Tereza Jendrulková. Pár tanečního klubu Olymp, od nějž se čekalo, že bude „na bedně“. Nakonec skončili na neoblíbeném čtvrtém místě.

„Bylo to pro mě zklamání. Loni jsme byli pátí, ale letos jsme čekali aspoň třetí místo,“ řekl po závodech Radim, maturant Slovanského gymnázia. I když se jim tančilo výborně a s vlastním výkonem byli spokojeni, více očekávala i jeho taneční partnerka Tereza. „Vždycky člověk chce víc, pokud to jde,“ objasnila studentka ekonomiky na Moravské vysoké škole, která se chystá letos dokončit bakalářskou práci.

Rozhodčí z toho ale nevinili. „Hodnotí to lidi a každému se může líbit jiný styl,“ prohlásila Tereza. I když Radim tvrdí, že například krasobruslení má sofistikovanější bodování, poškozený se necítil. „Chtěli jsme více, protože minulý týden jsme na mezinárodní soutěži Brno Open, kde byli porotci ze třinácti zemí, porazili ve standardu i v latině dnešní vicemistry,“ řekl Radim.

Oba tančí od šesti let, spolu nyní odtančili třetí mistrovství.  Denně trénují dvě až tři hodiny. Před mistrovstvím i dvoufázově. K tomu fyzická příprava v posilovně. „Mám období, kdy mám raději standard a pomalé tance třeba waltz, a pak zase latinu a sambu,“ uvedla Tereza. Radim žádný oblíbený tanec nemá. „Mně se líbí všechny, standard i latina, všech deset. Kdyby se mi líbil jenom jeden, tak nedělám desítku. Mám rád všechny ty charaktery,“ podotkl.

Coufalová nepostoupila

Kromě nich se do finále dostali i kluboví kolegové Miroslav a Marie Hýžovi, kteří skončili šestí, naopak ve finále chyběla vítězka StarDance Olomoučanka Kristýna Coufalová, která tančí v DSP Kometa Brno, stejně jako čerství dvojnásobní mistři. Vicemistry se stali Ondřej Sliška a Daniela Valjentová z STK Gebert Ústní nad Labem, bronz si odnesli Michal Drha a Klára Zámečníková z tanečního klubu Orel Telnice.

Mistrovství České republiky v jeho dvaadvacetileté historii hostila Olomouc podruhé. V obou případech je letos i v roce 2012 pořádal Klub sportovního tance Quick a spolupořádala univerzita.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.