Otevřeno! Restaurace Konvikt přivítala první hosty

Lukáš Vrba s maminkou, noví provozovatelé restaurace Konvikt.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 13. dubna 2015, 14:04 - Text: Pavel Konečný

Ode dneška je opět v provozu restaurace v univerzitním Uměleckém centru. Zasloužil se o to rodinný tým z podniku Denisova 6 v čele s Lukášem Vrbou.

„Jsou to dva různé koncepty, ale stejná filozofie. Stejný přístup k vaření a stejný přístup k zákazníkovi,“ uvedl nový provozovatel restaurace Konvikt Lukáš Vrba.

Provozovatelé Denisku podle svých slov neopustí. V Konviktu by host měl poznat, že je jinde, ale zároveň identifikovat stejné prvky. „Například v detailech jako jsou čerstvá sůl a pepř v mlýncích na stole nebo domácí limonády,“ podotkl Vrba. Konvikt se v budoucnu nechce zaměřit pouze na studenty. „Myslím, že pro ně bude pořád vhodnější ta Deniska,“ řekl Vrba.

Nový provozovatel zatím nedovede říct, který recept se stane pomyslnou vlajkovou lodí restaurace. „Máme pár tipů. Mezi nimi jsou kachní prsa s batátovým pyré nebo selečí hřbet s bazalkovým zelím, pestem a fialovými bramborami,“ naznačil Vrba.

Polední menu začíná na 89 korunách, k němu polévka za 15 korun. Kávu i v Konviktu budou provozovatelé vařit z olomoucké pražírny Kikafe. Stejná jako v Denisově je provozní doba od 10 do 22 hodin. V pátek o hodinu déle, v neděli naopak zavřou o dvě hodiny dříve.

V restauraci Konvikt je k dispozici šest desítek míst, dalších čtyřicet na zahrádce, vlastně na nádvoří.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.