Ostravská medicína připravuje nové obory

Ostravská lékařská fakulta.
Foto: Radovan Šťastný
čtvrtek 11. června 2015, 14:36 - Text: (caf)

Nové mezinárodní projekty i nové obory se připravují v moderním vědecko-vzdělávacím centru pro lékařské obory, nové budově lékařské fakulty v Ostravě Zábřehu.

Ze zchátralé budovy bývalé porodnice se díky finanční podpoře z Evropského sociálního fondu ve výši 320 milionů korun a dalších skoro 120 milionů ze státního fondu a rozpočtu Ostravské univerzity podařilo udělat moderní výzkumné a vzdělávací centrum.

"Toto špičkové zázemí je nezbytné pro další rozvoj našich medicínských oborů. Již nyní se připravují mezinárodní vědecko-výzkumné projekty. Jednáme také o možnosti rozšíření portfolia našich lékařských oborů, ve kterých vidíme velkou perspektivu nejen pro Ostravskou univerzitu, ale i celý tento region." uvedl rektor Jan Lata.

V novém areálu probíhá výuka stovek budoucích lékařů a dalšího zdravotnického personálu.

Otevřením oboru všeobecného lékařství a vznikem lékařské fakulty v roce 2010 bylo v Ostravě završeno úsilí získat tento prestižní obor, trvající více než půl století. Pro výuku špičkových lékařů i vědu a výzkum byl vypracován projekt pro vybudování moderního zázemí mezinárodního formátu.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.