Orientační běžci oživí fasádu Zbrojnice

Natáčení ve studiu oddělení komunikace.
Foto: Pavel Konečný
pátek 1. srpna 2014, 08:23 - Text: Pavel Konečný

Videomapping s tematikou Akademického mistrovství světa v orientačním běhu bude tvořit tečku slavnostního zahájení šampionátu. Vzniká na univerzitním oddělení komunikace.

Pět orientačních běžců s buzolami se prohánělo televizním studiem na zeleném klíčovacím pozadí. To ve videomappingu nahradí příroda i okna Zbrojnice, kde se ceremoniál bude v pondělí 11. srpna odehrávat.

„Pět sportovců představuje pět kontinentů, z nichž účastníci na mistrovství přijedou,“ vysvětlil za oddělení komunikace Martin Müller. Samotného videomappingového spotu se ujal Adam Ligocki, který vloni vytvářel projekci ke 440. výročí založení univerzity na Dolním náměstí.

„Nepůjde o nějaké klasické kino, budeme používat dva projektory a videomapping průběžně odbavovat, aby tvořil součást ceremoniálu,“ uvedl Ligocki. Kromě běžců v nadživotní velikosti, kteří budou přebíhat z jedné fasády na druhou, bude projekce používat i vlajky jednotlivých zemí a vytvářet obrazové znělky.

Slavnostní zahájení na akademické půdě organizuje právě oddělení komunikace. Od stavby podia, přes osvětlení a ozvučení až po projekci. Závodníci a jejich štáby zaplní více než tři stovky míst. Záznam z ceremoniálu natočený pracovníky oddělení komunikace by podle organizátorů měla vysílat Česká televize a Eurosport.

Akademické mistrovství světa bude probíhat v okolí Kroměříže, Nectavy, Svatého Kopečka a Protivanova. Prologem akce se stane „utkání pěti kontinentů“ O pohár primátora v neděli 10. srpna v Prostějově. Do Olomouce se akademické mistrovství vrátí v sobotu 16. srpna na slavnostní zakončení.

Fanoušci vkládají naděje do olomoucké závodnice Venduly Horčičkové, členky SK UP Olomouc, a Ivety Šístkové‑Duchové, která bude obhajovat titul ze španělského Alicante. Ve startovním poli bude i další olomoucká rodačka Adéla Indráková a Vojtěch Král ze Šumperka.

Vítězové budou dekorováni medailemi, které pro akademický šampionát vytvořila olympionička Gabriela Soukalová.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.