Opavská univerzita začne v lednu stavět

Fakulta veřejných politik na Bezručově náměstí s dostavbou univerzitní knihovny.
Vizualizace: Osa projekt
sobota 21. prosince 2013, 15:10 - Text: (caf)

Rekonstrukcí fakulty veřejných politik a přístavbou knihovny zahájí v lednu Opavská univerzita jednu ze svých největších investičních akcí, kterou chystá několik let.

„Práce jsou etapizovány a proběhnou za provozu. Navíc souběžně s rekonstrukcí poroste nová přístavba knihovny ve dvorním traktu,“ vysvětlil pro univerzitní zpravodaj vedoucí investičního oddělení Jiří Štefek.

Napřed začne oprava pravého křídla budovy na Bezručově náměstí postavené v roce 1907 pro potřeby Zemského finančního ředitelství, která se do vlastnictví Slezské univerzity dostala v roce 2006. Práce by měly být hotovy za rok. Poté se začne opravovat levé křídlo.

„Zahájení letního semestru akademického roku 2015–2016 v novém není pro fakultu veřejných politik nereálným termínem,“ konstatoval Štefek.

Celková rekonstrukce vnese do stávajícího rázu budovy a jejího areálu nový architektonický prvek v podobě průchodu ke knihovně z Mírové ulice. Univerzita po opravě získá i dvě velké posluchárny se shodnou kapacitou 190 míst.

Architektonický návrh rekonstrukce s přístavbou je dílem ostravské společnosti OSA projekt z roku 2011. Celkové náklady na stavební práce by měly činit 225 milionů korun.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.